TV2 Media

Unge talenter skal repræsentere Danmark i Cannes

TV 2 og Creative Circle har identificeret og sponseret de danske deltagere, der skal dyste i Young Lions konkurrencerne i Cannes. Se de 4 teams bestående af 8 talenter fra 5 bureauer, der skal repræsenterer Danmark i Cannes her.

Ungdomskonkurrencerne "Young Lions" er "Cannes Lions" for de professionelle unge – en talentkonkurrence, men vel at mærke for bureauansatte under 30 år. Det er således personer, der allerede har bevist deres værd, som kommer i betragtning.

I årets Young Lions er det tilmed rutinerede unge danskere, som skal dyste. Halvdelen af de otte udvalgte deltog nemlig også i Cannes Lions' ungdomskonkurrencer sidste sommer.

 

De danske deltagere ved Young Lions i Cannes 2016:

Cyber:

  • Sebastian Artmann, Brandhouse
  • Karina Tørnsø, Brandhouse

Film:

  • Malene Lyngbæk Olsen, Operate (deltog i Print i 2015)
  • Louis Pilmark, DDB Copenhagen (deltog i Film i 2015)

Design:

  • Steffen Christiansen, Hello Monday
  • Jonas Emmertsen, Hello Monday

Print

  • Sofie Hallas, Robert/Boisen & Likeminded (deltog i Cyber i 2015)
  • Rie Sloth Rasmussen, Robert/Boisen & Likeminded (deltog i Cyber 2015)

Deltagerne er fundet og valgt ud fra årets Young Creative Circle Award (YCCA), hvor jurymedlemmerne ved Creative Circle Award d 1/4 2016 vurderede de næsten 200 indsendte ungdomsarbejder.

 

YCCA afholdes i samarbejde mellem Creative Circle og TV 2, og den er delt op i 2 konkurrencer:

  1. YCCA er for unge studerende og bureauansatte, og her er det alene de indsendte arbejder, som tæller
  2. Young Lions DK 16 er for de bureauansatte, hvor det indsendte YCCA-arbejde tæller 50 pct. og deres mappe – som vurderes af juryformændene – tæller andre 50 pct.

 

Studerende og ekstra Young Lions-team til Cannes Lions

Som den danske repræsentant for Cannes Lions kan TV 2 igen i år sende en studerende til ”Roger Hatchtuels Academy” for fremtidens Løve-vindere.

I samarbejde med Creative Circle er der nu fundet en talentfuld studerende til det unikke 5-dages kursus pakket med værdifuld viden og læring samt fuld adgang til Cannes Lions-festivalen.  Valget er faldet på 22-årige Sofie Engelbrecht Simonsen fra Kreativ Kommunikation på Danmarks Medie og Journalisthøjskole, der investerer en uge af sommerferien på at dygtiggøre sig, blive inspireret af og være sammen med de dygtigste i branchen.

- Først og fremmest glæder jeg mig helt overdimensioneret meget! Jeg forventer, at jeg skal ned og dele en uge med 35 fantastisk dygtige studerende fra hele verden, som jeg skal sparre med og lære af. Jeg er meget beæret over at skulle ned og lære fra de bedste undervisere, og jeg forventer at komme hjem med et hoved, der er ved at sprænges af viden og 1001 gode ideer. Jeg satser på at komme tilbage med et kæmpe netværk med fremtidige Cannes Lions vindere iblandt!

Udover pladsen på det eftertragtede kursus har Danmark også fået et team mere med i Young Lions-konkurrencen. I april blev deltagerne i Cyber, Film, Design og Print fundet, og nu får disse otte talenter selskab af to ambitiøse young professionals: Camilla Dalgaard Pedersen og Kirstine Bernes skal repræsentere Danmark i Media-konkurrencen, hvor de skal løse en marketing-udfordring via deres strategiske og innovative tilgang. Camilla, 26 år, og Kristine, 27 år, arbejder til daglig på Mediacom og udgør via kombinationen af analytiske kompetencer sammen med digital og kreativ tankegang et stærkt team. Deres drøm er at være blandt verdens bedste skabere af ideer, der kan røre og påvirke mennesker, så overlæggeren er sat højt, og målet er at hive en løve med hjem.

For TV 2 er det vigtigt at være med til at støtte, udvikle og belønne de unge talenter – til glæde for dem selv men også branchen og Danmark. TV 2 vil under Cannes Lions dække festivallen – både fagspecifikt og mod en bredere målgruppe – via vores forskellige medier. Igen i år vil TV 2 invitere hele den danske delegation ned på La Gold Plage i Cannes under Cannes Lions. Her vil der bl.a. være mulighed for at mødes og netværke og deltage i faglige og sociale events. Her kan du følge med og læse mere om events og andet information: https://www.facebook.com/canneslionsdenmark/