Tv er stadig dér, hvor forbrugerne ser mest video – også de yngre

ThinkBox udgiver hvert år en global opgørelse over dels den daglige videosening, fordelt på forskellige platforme/media, men også den daglige reklamesening på samme platforme.

Rapporten fra 2020 (her fra U.K.) viser ikke overraskende, at seningen af alle former for video voksede voldsomt med næsten 40 minutter dagligt i 2020.

 

 

Ud af det samlede tidsforbrug på nu 5 timer og 16 minutter om dagen stod det klassiske tv stadig for over 63 procent, og selv i målgruppen personer 16-34, som ellers ofte bliver omtalt som nogle, der aldrig ser traditionelt tv, udgjorde helt normal tv-sening stadig over 36 procent af deres daglige videoforbrug. Det er stadig større end tidsforbruget på YouTube og Facebook-video tilsammen!

Lægges hertil også streaming (SVOD), så er det mere end halvdelen af deres videoforbrug – helt præcist 56 procent.

Mere interessant for en annoncør er måske, hvor man har mulighed for at vise videoreklamer til forbrugerne, og her står tv for mere end 91 procent af reklametiden i den brede målgruppe og 77 procent for målgruppen personer 16-34.

Så selvom de yngre ser mindre video end den samlede befolkning og også ser mindre klassisk tv end gennemsnittet, så er klassisk tv stadigvæk dén reklameplatform, hvor de både bruger mest tid, men samtidig også den klart største kanal for videoreklamer.

Læg hertil det faktum at tv er garant for et ’brand safe’ miljø, professionelt produceret indhold og reklamevisninger i høj kvalitet; så har du forklaringen på, hvorfor det er så effektivt som reklameplatform – for alle målgrupper.

Læs hele artiklen.

 

Kontakt

Kontakt TV 2 hvis du ønsker at vide mere omkring annoncering på TV 2s platforme