thinkbox-2018.jpg

Tv genererer 71 procent af al profit, selvom det kun står for 54 procent af al mediespend

Thinkbox (U.K.) har i samarbejde med Ebiquity og Gain Theory netop offentliggjort undersøgelsen Profit Ability: the business case for advertising. Rapporten, der er baseret på et treårigt analysearbejde af mere end 1900 kampagner, evaluerer forskellige mediers evne til at skabe effekt og profit – både på kort og på lang sigt. Spoiler-alert: Tv er det sikre valg.

Den dokumenterede effekt af medieinvesteringerne har altid været central for annoncørerne, men i takt med at mediebilledet fragmenteres mere og mere, kan det være sværere at dokumentere, hvilke medier der reelt løber med den stærkeste marketing-effektivitet. Når man dertil lægger det stigende fokus på kortsigtet kampagneplanlægning, der ofte er lettere at måle i ROI-analyser, er det vigtigere end nogensinde at holde sig for øje, hvilke medier der reelt skaber profit for de mediekroner, der investeres.

- Virksomhederne er under et enormt pres, og de marketingsansvarlige skal retfærdiggøre alt, hvad der bliver brugt. Det er derfor afgørende, at vi konstant opdaterer vores forståelse for, hvad de forskellige medieinvesteringer kan tilbyde, så de ansvarlige bruger pengene bedst muligt, fortæller Matt Hill, Research & Planning Director hos Thinkbox.

Tv leverer størst reklamegeneret profit

På trods af mange dommedagsforudsigelser om tv-mediets faldende popularitet er det stadig det medie, som genererer størst profit per investeret krone. Henover 2014-2017 kommer hele 71 procent af den generede profit fra tv-annoncering, selvom tv-budgettet kun udgør 54 procent af det samlede mediespend.  Selv på den korte bane dominerer tv-mediet og står for knap 2/3 af den samlede profit.